lauantai 27. joulukuuta 2014

Häämatkainspiraatioita

Joulun pyhät alkaa olla takana ja taas on saatu viettää aikaa tärkeiden ihmisten kanssa rauhassa. Hääaiheeseenkin on useissa juttutuokioissa päädytty ja muun muassa hääkaavaa ollaan pyöritelty ja pohdiskeltu useampaan kertaan. Näistä teemoista lisää kuitenkin myöhemmin, sillä lähdemme Mikon kanssa ylihuomenna vähän myöhästyneelle "kihlasjaismatkalle" Australiaan, ja tämä matka on saanut minut innostumaan häämatkakohdepohdinnoista sekä häämatkaunelmoinnista. Ajattelinkin jakaa vähän omia ideoitani siitä, minne häämatkan voisi kohdistaa toisella puolella maapalloa.

Meidän unelmana olisi tehdä häämatka jollekin paratiisisaarelle, ympäristöön, jossa on elokuussa takuuvarmasti lämmintä, jossa saadaan olla rauhassa kahdestaan mukavassa huoneessa ja kaikki on helppoa ja stressitöntä :) Paratiisisaariahan löytyy ympäri maapalloa ja muutamia potentiaalisia myös Australian hujakoilta, muun muassa Fijin saaret ja Uusi-Seelanti. Balilla kävimme viime keväänä, siitäkin tarkemmin omassa jutussaan myöhemmin, varmasti ihana kohde hääämatkalle sekin! Lisäksi tutustuessani lomamahdollisuuksiin Australiassa meidän vajaan kolmen viikon lomaa varten, olen nyt jo löytänyt joitain kohteita, jotka sopisivat hyvin myös paratiisihäälomalle. Jos siis jotakuta kiehtoo ajatus paratiisimaisesta häämatkasta Australian lähellä, tässä muutamia ajatuksia ja ideoita omien unelmointien tueksi:

Australian pohjoisosissa sijaitsee yksi maailman seitsemästä ihmeestä, nimittäin Isot Valliriutat, joiden ympäristö tarjoaa paljon lomakohteita snorklaamisen ja luonnonkauniin ympäristön äärellä. Meidänkin olisi tarkoitus suunnata muutamaksi päiväksi näille alueille vähän ihailemaan kaunista luontoa ja vedenalaista elämää. Yksi potentiaalinen hääämatkakohde tällä alueella on tuttujeni kehuma Hamilton Island, joka on saari ilman autoja ja täynnä valkoisia hiekkarantoja sekä erilaisia retkiä koralliriutoille, joiden ihalilu on mahdollista sekä vedestä, että ilmasta:

 kuva

Lisäksi aivan tämän pienen saaren lähellä sijaitsee maailmankuulu Heart Reef, eli sydämen muotoinen koralliriutta, joka on varmasti sanoinkuvailemattoman kaunis ja romanttinen paikka!


Saa nähdä, pääsemmekö itse näkemään tämän paikan jo tällä reissulla^^ Ja varmasti muitakin kauniita kohteita näiden riuttojen läheisyydestä löytyy. Toinen potentiaalinen häämatkakohde Australian lähellä ovat Fijin saaret, jotka ovat tunnettuja kauniista luonnostaan ja valkoisista rannoistaan. Näillä paratiisisaarilla rentoutuminen meren äärellä on varmasti mahdollista, eikä tällaiseen kohteeseen tule aivan joka päivä matkustettua:

 kuva


Sitten on tietysti vielä Uusi-Seelanti, jonka valkohuippuiset vuoret ja sanoinkuvailemattoman kauniit luonnonmuodostelmat tarjoavata varmasti mahdollisuuksia huikaiseviin maisemiin, rauhalliseen yhdessäoloon sekä uuteen luontoon tutustumiseen:


Tässä vähän esimakua mahdollisista häämatkakohteista toiselta puolen maapalloa. Kunhan palaan tältä Australian reissulta takaisin tammikuun puolivälin jälkeen, päivittelen lisää saamistani ideoista häämatkan tiimoilta omien kokemusten pohjalta sekä rantalomista pitäville että kaupunkilomasta haaveileville, suuntautuuhan suurin osa matkastamme aivan Sydneyn tuntumaan. Ja eihän sitä koskaan tiedä, millaisia muita hääideoita tämä matka herättää!

2 kommenttia:

  1. Oih, ihanalta näyttää! Jokin paratiisisaari olisi omissakin haaveissani :)

    VastaaPoista
  2. Innolla täällä jo odotellaan Australian kuulumisia! ;)

    VastaaPoista